sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Välimerellinen sipuli-oliivipiiras


Lauantai-iltaan sopii hyvin sipuli-oliivipiiras: se on sipulinen ja makean hapan. Tarvitaan seuraavia aineita:
- kolme sipulia
- kolme valkosipulinkynttä
- yksi purjo
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 200 g vuohenjuustoa (voi olla myös levitteenä)
- 200 g kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
- kolme munaa (tai viisi, jos olet munanystävä, ja jätät Maizenan silloin pois)
- 2 tl Maizenaa
- hieman kuminaa
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 6-9 filotaikinan lehteä (20x20)
- sulatettua voita n. 100 g
- 3 rkl mustia oliiveja

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä, huuhdo purjo ja leikkaa renkaiksi ja paista ne kypsiksi muiden sipuleiden kanssa. Lisää joukkoon vielä hunaja. Pane syrjään jäähtymään. 

Tee seos munista, vuohenjuustosta ja jugurtista. Jos käytät vähemmän munia, lisää 2 tl Maizenaa. Mausta pippurilla, kuminalla ja suolalla.

Leikkaa filotaikina (6-9 kpl) neliömäiseksi ja voitele kukin levy voisulalla. Asettele ne yksi kerrallaan voideltuun rengasvuokaan niin, että niistä muotoutuu piiraan pohja, ja saat sahalaitaisen reunan. Lado sipulipaistos sitten vuokaan ja kaada päälle vuohenjuusto-jugurttiseos. Ripottele pinnalle 3 rkl mustia oliiveja. 

Paista uunissa alatasolla 180 asteen lämmössä 30 minuuttia. Anna seistä jonkun aikaa ennen kuin tarjoat sen. Salaattia tämän kanssa ei tarvitse, juomaksi suosittelen Château de Riquewihr Riesling Grand Cru Schoenenbourg 2012, joka on hieno, lähes kuiva riesling. Näillä eväillä voi lähteä mielikuvitusmatkalle Alsacen viinirinteille.

2 kommenttia:

  1. Tämähän on tosi hyvää, sanoisin kuitenkin piirakka eikä kakku :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Olet kyllä oikeassa: piirakastahan tässä on kysymys.

    VastaaPoista