torstai 29. elokuuta 2013

Tom kha ti carrot king sad



Huhtikuussa tämä oli sentin pituinen siemen

Otsikon oudonnimistä keittoa sain keväällä työmatkalla Hampurin Europa-Passagen "Cha Cha"-nimisessä halvassa thaikeittiössä. Tämä saattaa olla idänkävijöille tuttua kamaa, mutta minulle se oli uutta, hyvää ja yksinkertaista ruokaa. Nyt alkaa jo saada myös kotimaista kurpitsaa, joten tässä on ohje, joka sopii alkukeitoksi tai sitten leivän kanssa arkiruuaksi. En kehdannut kuvata ruokalistaa, mutta kirjoitin raaka-aineet muistiin. Sovella, kun keität!

Kurpitsaa iso pala, noin kilo
Pari jauhoista perunaa
Pari porkkanaa
Inkivääriä muutaman sentin pala ja inkivääritahnaa
Chiliä pulverina tai tuoreena maun mukaan
Tuoretta pinaattia kourallinen tai pari
Purjorenkaita myös kourallinen
Sitruunaruohoa, yski pötkö riittää
Kookosmaitoa tölkki

Keitä litrassa kasvislientä paloitellut juurekset, purjo, inkivääri, inkivääritahna ja kurpitsa kypsiksi päästään murskatun sitruunaruohon kanssa. Ota sitten pari kauhallista vihannesta erikseen, soseuta keitto, lisää kookosmaito ja säädä sakeutta mielesi mukaan lihaliemellä tai kuivalla vermutilla. Lisää chiliä ja kuutioidut keitetyt juurekset. Ropsauta päälle vielä pinaatit ja keitä vielä hieman. Ota sitruunaruoho pois. Tarkasta suola , chili ja maku muutenkin. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.
Siinä keittäessäsi voit katsoa näitä somia klippejä, Spass muss sein, sanoi saksalainen...
http://www.youtube.com/watch?v=KoGHyuL7SsY
http://www.youtube.com/watch?v=YnPBQQ9WQXA

2 kommenttia: