maanantai 24. kesäkuuta 2013

3000 meni rikki!

Tästä se lähtee...

3000 lukukertaa on tullut täyteen: kiitos teille hyvät lukijani läsnäolostanne ja kannustavista kommenteistanne! Juttujen kärjessä ovat flaneeraukset, kirja-arvostelut ja uskontoon liittyvät tekstit eli ne jutut, joissa on eniten substanssia-tämä kertonee jotakin lukijoiden tasosta. Kokkausta on ollut tässä vähänlaisesti, vaikka se onkin osaamiseni keskiössä. Erotiikkaakin on toivottu, mutta se on taas taitojeni kehällistä aluetta (ehkä postaus Ahon Papin rouvasta toisi tätäkin ulottuvuutta blogiin, ja sivuaahan Aucassin ja Nicolette tätä aihepiiriä).
Rosé kuohuviini tulee aina tarpeeseen
Avaisin mielelläni kanssanne Veuve Clicquot Brut Methusalemin, mutta ehkäpä näistä muutamista coctailohjeista on tällä kertaa enemmän iloa. Coctailin etu on sen muunneltavuus: aina voi kokeilla jotain uutta ja aina on kotona aineita, joista sen voi tehdä. Coctail ilahduttaa, terhentää, elähdyttää ja piristää kohtuudella nautittuna. Coctail on aina elegantti juoma, se on myös seurallinen juoma. Tässä muutama suosikki vuosien varrelta. Kuten huomaatte, ne ovat ginipohjaisia ja hedelmälikööreillä maustettuja. Kaikki nämä juomat tehdään sekoittamalla shakerissa jäiden kanssa.

Astoria

2/3 giniä
1/3 Noilly Pratia
tujaus Camparia
lasiin 1 oliivi


Caprice

1/2 giniä
1/4 Apricot Brandyä
1/4 Noilly Pratia
pala pestyä appelsiinin kuorta


Cinque Vie

1/4 vodkaa
1/4 Cointreauta
1/4 Kirschwasseria
1/4 greippimehua


Claridge

1/3 giniä
1/3 Noilly Pratia
1/6 Apricot Brandyä
1/6 Cointreauta


Grosvenor House

3/4 giniä
1/4 Noilly Pratia
muutama tippa Cointreauta
dash sitruunaa


Huberta

1/3 vodkaa
1/3 Apricot Brandyä
1/3 sitruunamehua


Negroni

1/3 giniä
1/3 makeaa vermuttia
1/3 Camparia
lasiin 1/2 appelsiiniviipaletta
(Tätä ei tarvitse tehdä shakerissa, vaan aineet voi kaataa lasiin ja jäitä päälle)


Nikita

1/2 vodkaa
1/4 Cointreauta
1/4 sitruunamehua


Paradise

1/2 giniä
1/4 Apricot Brandyä
1/4 appelsiinimehua
dash sitruunaa
muuta tippa Noilly Pratia


Polar Short Cut

1/4 Negrita-rommia
1/4 Cointreauta
1/4 Cherry Heeringiä
1/4 Noilly Pratia


Bretagnelainen vermutti

3/4 Noilly Pratia
1/4 Calvadosta


Dry Martini

3/4 giniä
1/4 Noilly Pratia

Purista coctailin pinnalle öljyä sitruunan kuoresta ja lisää joukkoon oliivi. Jos laitat oliivin sijasta hillosipulin juomaan, saat Gibsonin.

Noilly Pratin voi korvata kuivalla vermutilla ja Cointreaun Triple Secillä.

Siispä käsi heilumaan! Siirry sielun silmin New Yorkin iltaan jossain korkealla olevassa baarissa ja kuuntele vaikkapa näitä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti