Tästä se lähtee...
3000 lukukertaa on tullut täyteen: kiitos teille hyvät lukijani läsnäolostanne ja kannustavista kommenteistanne! Juttujen kärjessä ovat flaneeraukset, kirja-arvostelut ja uskontoon liittyvät tekstit eli ne jutut, joissa on eniten substanssia-tämä kertonee jotakin lukijoiden tasosta. Kokkausta on ollut tässä vähänlaisesti, vaikka se onkin osaamiseni keskiössä. Erotiikkaakin on toivottu, mutta se on taas taitojeni kehällistä aluetta (ehkä postaus Ahon Papin rouvasta toisi tätäkin ulottuvuutta blogiin, ja sivuaahan Aucassin ja Nicolette tätä aihepiiriä).
Rosé kuohuviini tulee aina tarpeeseen |
Astoria
2/3 giniä
1/3 Noilly Pratia
tujaus Camparia
lasiin 1 oliivi
Caprice
1/2 giniä
1/4 Apricot Brandyä
1/4 Noilly Pratia
pala pestyä appelsiinin kuorta
Cinque Vie
1/4 vodkaa
1/4 Cointreauta
1/4 Kirschwasseria
1/4 greippimehua
Claridge
1/3 giniä
1/3 Noilly Pratia
1/6 Apricot Brandyä
1/6 Cointreauta
Grosvenor House
3/4 giniä
1/4 Noilly Pratia
muutama tippa Cointreauta
dash sitruunaa
Huberta
1/3 vodkaa
1/3 Apricot Brandyä
1/3 sitruunamehua
Negroni
1/3 giniä
1/3 makeaa vermuttia
1/3 Camparia
lasiin 1/2 appelsiiniviipaletta
(Tätä ei tarvitse tehdä shakerissa, vaan aineet voi kaataa lasiin ja jäitä päälle)
Nikita
1/2 vodkaa
1/4 Cointreauta
1/4 sitruunamehua
Paradise
1/2 giniä
1/4 Apricot Brandyä
1/4 appelsiinimehua
dash sitruunaa
muuta tippa Noilly Pratia
Polar Short Cut
1/4 Negrita-rommia
1/4 Cointreauta
1/4 Cherry Heeringiä
1/4 Noilly Pratia
Bretagnelainen vermutti
3/4 Noilly Pratia
1/4 Calvadosta
Dry Martini
3/4 giniä
1/4 Noilly Pratia
Purista coctailin pinnalle öljyä sitruunan kuoresta ja lisää joukkoon oliivi. Jos laitat oliivin sijasta hillosipulin juomaan, saat Gibsonin.
Noilly Pratin voi korvata kuivalla vermutilla ja Cointreaun Triple Secillä.
Siispä käsi heilumaan! Siirry sielun silmin New Yorkin iltaan jossain korkealla olevassa baarissa ja kuuntele vaikkapa näitä:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti