Otetaan roteva ahven... |
Jos saat ahvenia (muukin isompi kala kyllä käy), valmista ne grillissä seuraavasti: Täytä avattu, suolistettu, huuhdottu ja kevyesti suolattu kala yrteillä ja voilla. Oma suosikkini on rosmariini. Laita kalat grilliin ja paista ne kypsiksi. Nämä herkut voi syödä sellaisenaan ja nauttia ne trentinolaisen Gewürztraminerin kanssa.
Sitten pääruuan kimppuun: ota kaikenvärisiä paprikoita, mielellään paljon valkoista paprikaa ja sipulia (savoksi lyökki). Keitä vähässä suolatussa vedessä (kuivaa vermuttia voi heitää myös joukkoon ja huuleen) miltei kypsäksi, laita kulhoon, johon lisäät öljyä ja valkoista balsamikoa tai sitruunamehua, pippuria, yrttiä (vaikkapa timjamia) ja suolaa maun mukaan. Sekoita ja anna seistä.
Grillissä uinailevia herkkuja |
Minun on ikävä kesää... |
Komea on ahven! Ja varmaan on maistuneet rilluujoukoille muutkin antimet. Grillaaminen tosiaan on seurallista puuhaa. Minä en meinaa milloinkaan saada itse edes makkaroita grillattua, pitää vaimon tulla hätiin. Meillä on vain pallogrilli, josta meinaa happi loppua kesken kaiken.
VastaaPoistaVarmaan on eri tunnelma grillailla pääkaupunkiseudun asunnossa kuin Savon suvessa. Mutta kesää tuntuu kyllä vielä riittävän, saa grillailla vaikka nahkaansa auringossa.
Pallogrilli on nuotion ohella paras peli kalan grillaamiseen, koska siitä tulee savun makua mukaan. Kesää on ollut nyt ylenpalttisesti ja sitä kannattaa muistella syksyn synkän hetkenä.
VastaaPoista