maanantai 10. helmikuuta 2014

Pyhäpäivän alkupalat

Lämmin rapusalaatti simpukankuoressa salaatin kera


Ilahduta läheisiäsi hyvillä alkupaloilla! Alkupalat virittävät varsinaisen ruuan odotukseen ja ovat myös ravitsevia, jolloin pääruokaa ei tarvita niin paljon. Alkuruuan tulisi olla myös esteettistä, koska mehän syömme myös silmillämme: siispä parhaat posliinit ja hopeat pöytään pyhän kunniaksi!

Rapusalaatti alkutekijöissään
Lämmin rapusalaatti on kasariruokaa tai vieläkin vanhempaa perua. Leikkaa kaksi sipulia ja yksi punainen paprikaa pieneksi ja paista parissa ruokalusikallisessa voita. Lisää hienonnettua persiljaa ja pari valkosipulin murskattua kynttä. Erityisen hyvää tulee, jos laittaa mukaan kourallisen suppilovahveroita. Hauduta kypsäksi ja anna jäähtyä. Lisää seokseen sitten hieman valkoviinietikkaa tai sitruunamehua, pippuria, paprikajauhetta ja suolaa. Vatkaa yksi muna kevyesti ja lisää seokseen. Paloittele purkillinen jokiravunpyrstöjä ja lisää ravut myös seokseen. Voitele isot simpukankuoret tai pienet annosvuoat ja laita seos niihin. Gratinoi. Tarjoile salaatin tai paahtoleivän kera.  

Toinen lyömätön herkku on mädillä täytetyt avokadot. Sekoita kermaviiliä ja smetanaa keskenään. Mausta seos sitruunalla, pippurilla, tillillä ja suolalla. Lisää joukkoon hienonnettua punasipulia makusi mukaan ja sitten vielä mäti. Täytä halkaistut avokadot tällä seoksella, nauti...

Kirjolohen mädillä täytettyjä avokadoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti