Kosteasta kodostaan nous vattu kuuseen laulamaan...
Parasta, mitä vadelmasta voi valmistaa, on Brita-kakku tai Herraskartanon kakku. Valitse itse, kuulutko herrasväkeen tai
oletko Brita Koivusen ystävä. Kuuntele leipoessasi vaikka Britan Suklaasydän tai Keitän kahvia. Tästä tulee lapsuus mieleen...
Tämä kakku vaatii vähän paneutumista, mutta säserä se ei ole, kuten raumalainen
sanoisi. Kakku on erityisesti juhlaan sopiva ja se häviää varsin nopeasti
kakkuvadilta. Sen salaisuus on marengin makeus ja täytteen raikkaus. Brita on yksinkertaisesti TYRMÄÄVÄ!!!!!
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Marenki päälle:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g paahdettuja mantelilastuja
Täyte:
1 tlk rahkaa
0,5 litraa vadelmia
0,5 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
Tee taikina vaahdottomalla rasva ja sokeri ja lisäämällä siihen muut aineet. Levitä se joko rasvatulle leivinpaperille uunipelille tai jos hifistelet, tee siitä pellille kaksi pyöreää levyä halkaisijaltaan 20 cm (käytä lautasta piirustusapuna!). Tee tanakka marenkivaahto (älä sössi yhtään keltuaista joukkoon!) ja levitä se taikinan päälle ja lopuksi sirottele paahdetut mantelit marengin päälle. Paista uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia ja anna sitten jäähtyä.
Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää siihen rahka ja lämpimässä kermatilkassa sulatetut liotetut liivatteet. Lisää vatut ja anna hyytyä hieman jääkaapissa. Halkaise sitten kakkupohja ja täytä se täytteellä. Vie pöytään ja einfach zugreifen!
Tämä tuoksuu skriininkin läpi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti