tiistai 26. marraskuuta 2019

Anteeksi, anteeksi, anteeksi...

Anteeksi ruotsalaiset kun olette niin hönöjä!

Nyt kun oikein ollaan poliittisesti korrekteja, niin tuli mieleen monta asiaa ja henkilöä, joista monikin on mielensä pahoittanut. Pirkka Pekka Petelius voisi pyytää anteeksi myös romaneilta, unkarilaisilta, tamperelaisilta, homoilta, vammaisilta, suomenruotsalaisilta... Heikki Kinnunen, Aku Hirviniemi, Erkki Saarela... voisivat syvästi pyytää anteeksi sitä irvikuvaa, jonka he ovat antaneet Suomen papistosta. Jari Tervo häpäisi julkisesti Raamattua tv-ohjelmassa. Seuraavat edesmenneet taitelijat Ismo Kallio ja Jukka Virtanen olisivat eläessään voineet pyytää anteeksi rasistisia näkemyksiään (Arabi Ahab ja Hottentottilaulu) sekä misogyniaa (Jäkäti jäk). Ja tämähän on vain jäävuoren huippu. Toivottavasti kaikki kielletään, ja jokainen suomalainen pitää suunsa korrektisti supussa. 

Mikä meitä vaivaa?


Anteeksi Lasarus,  kun annoimme sinulle vain leivänmuruja!

2 kommenttia:

 1. Mikäpäs meitä vaivaisi? Olemme kaikki saaneet puheoikeuden ja mahdollisuuden vaikuttaa meitä häiritseviin asioihin - ja niitähän riittää!

  Kaikista meistä ei kai sitten ole humoristeiksi, mutta tuomareiksi meistä kyllä on. Jossain 1950-60-luvun amerikkalaisessa elokuvassa mies sanoi, että jos joku menisi suuren megafonin kanssa pilvenpiirtäjään ja esittäisi sieltä sen kummemmin yksilöimättä nöyrimmät anteeksipyyntönsä, niin vastauksena tulisi valtava kajahdus kaupunkilaisilta: "No, olkoon nyt tämän kerran, mutta älä tee sitä enää toiste!"

  Kaikilla on jotakin, jota jonkun pitäisi pyytää anteeksi. Minullakin on valtava syntitaakka sysättäväksi lähimmäisteni niskoille.

  VastaaPoista
 2. Veli todistaa taas oikein ja väkevästi: syyllisyyttä on kovasti jokaisen elämässä.

  Itse hermostuin siihen kuvitelmaan, että ihmisiä pitää ohjailla kieltämällä. Satiiri on hieno keino yhteiskunnan ongelmien käsittelyyn. Totalitaariset järjestelmät vihaavat satiiria. Me olemme menossa nyt siihen suuntaan.

  VastaaPoista