torstai 24. elokuuta 2023

Pure korvaan mua!

 

Meiju voimaannuttaa

Lapset yllättivät minut iloisesti elokuun alussa lipulla SuomiLive -tapahtumaan Pieksämäellä Poleenin puistossa. Koska he tietävät, että musiikkimakuni on enemmän Wagnerin ja Bachin suuntaan, oli tämä jotain ihan muuta, ja luulen, että takana saattoi olla myös isäkasvatuksen piilo-opetussuunnitelma. Illan tähdet olivat Meiju Suvas ja Eini. Edellisenä päivänä esiintyivät Kake Randelin ja Eläkeläiset. Nasta pimuPoltettu humppa ja Humppaperhonen olisivat olleet kohottavia elämyksiä. 

Meijua kuulee, kun avaa Radio Suomen (Andalucian yö, Pure mua, Tahdon sinut...). Hän on siis kansanomainen taiteilija. Meiju on todellinen ilmestys, joka ottaa tilan heti haltuun. Esiintymisessä on hieman campiä, ja paljon itseironiaa. Nuorempana saattoi hänen äänensä olla hieman heleämpi, mutta nyt on eletty elämä tuonut tulkintaan syvyyttä ja tummia sävyjä (esim. Yksi ja ainut). 

Meiju on varsin sensuelli artisti. Jotkut laulut ovat suorasukaisia, kuten myös lavakoreografia, mutta tämä kuulunee genreen, eikä jaksa enää säikyttää setäihmistä. Esim. Keski-Suomeen -kappaleen viestin taisin tosin ymmärtää vasta viiveellä... Kaikkiaan Meiju otti yleisönsä, ja me lauloimme kaikki  tuttuja lauluja kuorossa taiteilijattaren kanssa. Esityksen jälkeen sain häneltä nimmarin! Meiju-kokemus vastasi täysin odotuksiani.

Eini säpisee

Eini on todellinen Disco-Queen. Hänen musiikkiaan on kuullut jo nuoruudesta alkaen, joten se tuntuu eräänlaiselta kansallisomaisuudelta, olipa se sitten suomalaista tai ulkomaista musiikkia. Hän on pystynyt myös uudistumaan, ja hänen viimeiset hittinsä ovat varsin vaikuttavia (Älä pelkää mua, Syntynyt uudelleen). Tunnin lavaesiintyminen sai kansan villiintymään, ja täytyy vain ihailla, kuinka 62-vuotias taiteilija jaksaa keskeytymättä liikkua villisti ja laulaa. Arvostan ihmistä, joka on uskollinen näylleen, pitää huolta kunnostaan ja ulkonäöstään ja tuo iloa kuulijoilleen. Eini ylitti kaikki odotukset: varron jo hänen stadionkonserttiaan! Minulle oli illan kohokohta, kun sain vaihtaa hänen kanssaan pari sanaa konsertin jälkeen. 

Nimikkokapakka Pieksämäellä


4 kommenttia:

 1. No johan on ollut vaihtelua paavin tapaamiselle! Kaunis Jorma kohtaa sähäkät mimmit! Ja sait vielä noin mahtavat kuvat - eikö jo kamera käsissä tärissyt? Kyllä ovat lapset osanneet yllättää ihan kympillä. Tai kahella kympillä. Varmasti mieleenpainuva elämys tuommoinen räväkkä konsertti.

  Einin esitystä katselin ja kuuntelin joskus Kuopion Renkussa eli Kaupunginhotellissa.

  VastaaPoista
 2. Pääsin eturiviin, ja kamera napsui tiuhaan. Oli hauska ja rikastuttava kokemus, koska en milloinkaan aikaisemmin ole ollut tällaisessa tilaisuudessa. Esiintyjien lisäksi yleisö oli myös näkemisen arvoinen.

  VastaaPoista
 3. Hauska bloggaus. Olin kesällä Raumalla yhden päivän verran Suomi live -konsertissa, siellä oli mm Happoradio. Einin näin lavalla joskus Ruotsin lavalla, ja Katri Ylanderin Salon iltatorilla. Meiju Suvasta en ole nähnyt lavalla.

  VastaaPoista
 4. Tuolla Pieksämäen Suomi livessä oli kaikenlaista ja kaikeikäistä väkeä, mikä oli minusta mukavaa. Seuraavaksi haluaisin nähdä Eläkeläiset livenä. Maailmankuva laajenee..

  VastaaPoista