maanantai 14. huhtikuuta 2014

Serviettenknödel: piinaviikon ruokaa

Serviettenknödel odottelee kasvislientä päälleen

Kuulutko niihin taloudenpitäjiin, jotka kuivattavat kaikki leivänkannikat ja tekevät niistä sitten korppujauhoja? Ylimääräisistä leivänkannoista voi tehdä myös herkullista Serviettenknödeliä, joka sopii myös vaatimattomana ruokana piinaviikon ravinnoksi. Ruoka vaatii hieman aikaa, mutta palkitsee sitten tekijänsä. Knödel huokuu itäisen Keski-Euroopan ruokaperinnettä.

Ota kuivaa leipää noin 150 g (noin kuusi vehnäsämpylää). Leikkaa pieniksi palasiksi ja sekoita joukkoon noin pari desiä lämmintä maitoa, kaksi munaa, hieman suolaa ja raastettua muskottipähkinää sekä pippuria. Silppua sipuli ja puntti persiljaa ja paista ne kypsiksi voissa (70 g). Sekoita ne leipäseokseen ja anna seistä tunnin verran. Ota iso keittiösiivilä ja laita sinne puhdas pyyheliina. Voit voidella sen kevyesti voilla. Lado sitten leipäseos siivilään, tasoittele seos ja laita vielä 50 g voinokareita päälle. Peittele pyyheliinan liepeillä, pane kansi päälle ja laita kattilan vesihöyryyn kypsymään noin tunniksi. Jos sinulla ei ole siivilää, voit laittaa nyytin kahden kauhan varaan veden yläpuolelle.

Kun Knödel on valmis, kumoa se lautaselle, leikkaa sopiviksi palasiksi ja tarjoile lisukkeena. Hyvää ja yksinkertaista on laittaa pala knödeliä liha- tai kasvisliemeen, jossa on joukossa kevätsipulia, ja syödä se sellaisenaan. Sopii hyvin myös Tafelspitzin tai Schweinebratenin kanssa. 

https://www.youtube.com/watch?v=Rp6hH1S5L44


Jodeln ist modern...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti