perjantai 15. marraskuuta 2013

Miehisiä ilojaTästä alkaa herrasmiehen aamu


Otsikko voi johtaa lukijan teille, joita ei tässä blogissa käsitellä. Miehiset ilot ovat usein yksinkertaisia ja raitishenkisiä, toisin kuin ehkä saatetaan kuvitella. Miehet eivät pohjimmiltaan ole karkeita olentoja, vaan herkkiä ja tuntevia. Mies ei ole huoliteltu ensisijaisesti itsensä, vaan toisten vuoksi. Korvessa ja mökillä, missä olet lähipiirisi kanssa tai yksin, voi antaa sijaa metsäisemmälle olemukselle, mutta kaupungissa ja työelämässä tulee ottaa toiset huomioon. Tämä on luonnollista ja miellyttävää sekä miehelle itselleen että hänen ympäristölleen. Kantilaisittain ajatellen sisäinen ääneni vaatii sitä, että ajattelen ensisijaisesti lähimmäisteni parasta. Vähin, mitä voin siis tarjota, on siisti olemus, hymy ja ystävällinen käytös. Huoliteltu ulkomuoto helpottaa myös selviämistä odottamattomissa sosiaalisissa tilanteissa. Siistillä ihmisellä on aina varmempi ja miellyttävämpi olo kuin sottaisella. 
Hyvä aamu alkaa parranajolla. Englantilaisen mieskulttuurin ystävän on hyvä ajaa partansa Taylor of the Old Bond streetin Lemon&Lime Shaving Creamilla. Parranajosta jää miellyttävä ja raikkaan sitruksinen tunne. Partavetenä tähän sopii erinomaisesti Geo.F.Trumperin West Indian Extract of Limes. Kun sitä levittelee leukaperiinsä, voi tehdä jo aamulla mielikuvitusmatkan kuumaan Intiaan. Tuoksu on kuitenkin sen verran hieno, ettei se käy päälle ja huuda mitään testosteroniviestiä. Se on dezent, kuten saksalaiset asian ilmaisevat.

Seuraava ilonaihe aamuisin on solmion valinta. Solmio on miehen sanaton viesti. Solmuja ja kravatin kuoseja katselemalla voi päätellä miehestä monta asiaa, ennen kuin tämä on edes avannut suutaan. On miehiä, joille vaimo valitsee solmion, sitten on niitä, jotka kietovat kaulaansa mitä käteen sattuu ja sitten niitä, jotka katsovat, mitä kaulaansa panevat. Paidan ja solmion suhde voi toimia kontrastin avulla tai sitten värimaailmojen täytyy tukea toisiaan. Tässä on miehelle aamuisin mukavaa haastetta. Solmuna suosin four-in-hand-solmua, koska se on epäsymmetrinen ja se miellyttävästi rikkoo vaatteiden ja kasvojen symmetriaa.Tässä englantilaishenkinen lähtö aamun toimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti