keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

1000 meni rikki!

Lempijuomaani Henkell Trockenia  ja kypsiä puolukoitaOlen avannut virtuaalisen Henkell-pullon kun 1000 lukukerran raja on ylitetty. Kiitos teille hiljaiset lukijani kaukana Malesiassa (sinä uskollinen!), Paraguayssa, Saudi-Arabiassa ja lähempänä Saksassa, Venäjällä ja Suomessa! Kiitos ystävät ja kollegat hiljaisesta läsnäolostanne täällä lähteen äärellä. Tämä on ollut EHANATA, ja tuskin maltan odottaa seuraavaa postausta. Ich berste vor dem Tatendrang, sanoisi saksalainen tässä kohdin.

Suosituin teksti on ollut "Tukholma noir", joka on tämän blogin pöhköin juttu, sitten lukijoita on liikuttanut "Elsass kutsuu", jossa lähinnä kokataan ja tunnelmoidaan ja kolmannella sijalla on arvostelu Mehis Heinsaaren kirjasta "Epätavallinen ja uhkaava luonto".

Pegee hydatoon on kreikkaa ja tarkoittaa ”lähdettä”, ahkera katsokoon Jesaja-sitaatin (12,3), niin ymmärtää, mikä lähdevesi on kaikkein suloisinta. Koska kirjoitan nimimerkillä, en hauku, angstaa enkä parjaa, vaan ylistän ja olen iloinen: maailmassa on niin paljon ihania asioita, joita on mukava jakaa toisten kanssa. Pieni ivan piikki tosin törröttää paikoin, etteivät jutut käy liian siloisiksi, vaikka me vanhat turkulaiset tiedämmekin että "Silo luo suloa"...

Hyvä lukijani: anna palautetta! Ovatko nämä jutut ”kamalaa sylttyä”, ”sietämätöntä besserwissereita”, ”ihan kivaa”, ”ihqudalollia” vai onko nämä kirjoittanut ”blogimaailman Brahmaputra” tai ”esseistiikan Elbrus”.
Liebe deutsche Leser: gibt bitte mehr oder weniger sachliche Rückmeldungen über diesen Blog.

Дорогие русские читатели! Ваше мнение мне важно: что вы думаете об этом блоге? Стараюсь в будущее писать больше по-русски. Вас целую!
Tässä teille vielä mielenvirkistystä DDR:stä!

8 kommenttia:

 1. Bloggaaja on ilmiselvä sanan- ja rauhanpanssari! Kirjoitusten henki on hyvä ja sillä sopii mielestäni myös jatkaa. Virkistäydypä joskus lukemalla myös minun matkatuista maileistani: http://3000milesofwonder.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Многоуважаемый Стёпа!
   Hieno Lontoo-runo, Pushkin liittymä ja erinomaisen kauniit lumiset yökuvat Lontoosta.

   Erityisellä ilolla tervehdin aina Vlad Tepes-tietouden levittämistä ja muutakin Transsilvania-touhua.Sadun maa on olemassa, sen tiedämme me kaikki Romaniassa käyneet. (Ja muistakaa lukea HERTTA MÛLLERIÄ!)

   Poista
 2. Hulvaton ja elämäniloinen blogi! Toivottavasti kymmenen kommenttia tulisi pian, että pääsisin lukemaan seuraavan kirjoituksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi sinulle rohkaisevista sanoista. Kymmentä kommenttia saanen odottaa jouluun saakka.

   Poista
 3. Loistava kirjoitustyyli! Tuskin saat kauaa odotella 10 kommentin täyttymistä. Jään odottamaan seuraavaa postausta!

  VastaaPoista
 4. Luojan lykky, että kymmenen kommenttia tuli täyteen (tietenkin odotin sataa kommenttia, mutta olkoon - laatu on tärkeintä). Työnteko on ollut nyt esteenä postauksille, mutta varasto pursuaa uutta stuffia. Tuskin maltan odottaa...

  VastaaPoista
 5. Hyvä Jorma, jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Postauksia olisi päässä jo niin paljon ja sanomisen pakko on niin voimakas, etten tiedä, minne vielä joudun niiden kanssa. Työ häiritsee näitä hommia.

  VastaaPoista